Tag din kvindes hånd!

Det kræver sin mand - at være med en kvinde.        

Der findes næppe en mand, der ikke har stået rådvild i kønsrolle-junglen og ledt efter svar og retning. På hvorfor kvinder gør, som de gør, endnu oftere hvordan han skal agere. 

Et godt forhold til en kvinde kræver en mand, der tager lederskab. Det forventer og elsker kvinder. Lur mig, om ikke, der nu er nogen, der tænker "hold nu op, en gang mandschauvinisme". Nope. Lederskab betyder ikke, at du som mand skal diktere din kvinde noget. Det betyder, at du tager initiativet og inviterer. At du møder op med en plan. Som i tango, tager du føringen, ved hvor næste trin skal gå - og giver din skønne kvinde muligheden for at læne sig ind i dig og følge. 

Det er ikke, fordi kvinder ikke kan selv. Ork, det kan de sagtens. De kan skabe fællesskaber, lede virksomheder, lave business, opdrage børn, score (de fleste) fyre. De kan det hele på egen hånd. Næsten. Når det kommer til en dyb relation til en mand, vil de fleste kvinder helst have en, der tager hende i hånden og fører hende ind i en ukendt verden. En verden hun ikke selv går ind i - uden at blive ført. At gøre det, det er lederskab, og få ting (intet faktisk) er mere sexet. 

At tage det initiativ skaber frygt hos mange mænd. Det ved jeg - jeg har været dér selv. Vi er en del mænd, der dybt nede gerne vil være flinke og venlige og ikke gøre noget, der støder kvinder væk. Men mange kvinder vil gerne mærke initiativet og lederskabet, tages ved hånden og beskyttes. Det er en mulighed for, at de kan have tillid til at kunne overgive sig. Og mærke deres feminine kerne. Så for dig som mand er der intet alternativ. Led eller bliv led :) 

I et af verdens mest ligestillede lande kan det være et tabu at sige det. For nogle lyder det kanske gammeldags. Og uden fornemmelse for Danmark anno 2021. Men i den spænding ligger nøglen til et godt forhold mellem dig og din kvinde. Mange kvinder elsker spænding, og intet er mere kedeligt end et spændingsløst forhold. Opgaven for manden er at skabe en positiv spænding. Både følelsesmæssigt og seksuelt. Spørgsmålet for mange mænd er, hvordan skaber jeg det? Det begynder hos dig selv. Det er det, der kommer op, når du hviler i dig selv, kaster forventningerne væk og er med det, der sker. Det starter med du leder dig selv, så du kan lede din kvinde.  

At finde det sted i sig selv kræver disciplin, en fast praksis og gode samtaler og dybt samvær med andre mænd. Det kræver en konstant bevågenhed at være det, jeg kalder en vågen mand. Det er ikke noget, man gør een gang for alle. Det er en måde at leve på og kræver en fortsat indsats. Og den hårde sandhed er at der er ingen vej udenom. 

Vejen gennem junglen er fuld af risici. Du vil fare vild. Der vil være mørkt. Du vil blive såret. Derfor er det godt at have støtter med på vejen. 

At være en vågen mand kræver, at du rejser dig fra mageligheden, udfordrer dig selv og strækker din ydeevne. Når du gør det, vil du for alvor mærke, hvad det vil sige at elske. Det er hvert skridt værd. Både for dig - og din kvinde. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!