5 spørgsmål til dig og din partner

Inspiration til den samtale, jeg vil foreslå, du jævnligt har med din kvinde.

Når dagligdagen bruser derudaf, og hverdagen er et slalomløb mellem to jobs, børne-aftaler og fritidsinteresser, er noget af det nemmeste at sætte parforholdet på automat-pilot -”Vi har jo valgt hinanden én gang og det kører da meget godt, ikke?”. Men det er der, netop hvor man tror det goe parforhold kommer af sig selv, at man risikerer at glide af sporet.

En del parterapeuter fremhæver, at faste skema-satte samtaler, hvor der er ro, ingen børn, tid og plads til at snakke med hinanden er et godt redskab til at holde gnisten og glæden brændende.

Jeg er selv fan af de fem spørgsmål, som jeg har erfaring for kan sætte samtalen i svingninger. De er inspireret af den canadiske mande-coach, Connor Beaton, men de virker også i Danmark. Min opfordring, til dig danske mand, er at arrangere tid, sted og rammer for en date med din kvinde og introducér disse fem spørgsmål. Stil dem til hinanden – og svar – på skift.

  • Hvordan har du sidst straffet mig, og for hvad? Yes, straf kommer i mange former – tavshed, fortielse, kulde, fravær, hemmeligholdelse, råberi, og meget mere. Hvor ærlig tør du være? En god tommelfingerregel er, at hvis du lægger ud med at vove pelsen følger hun med.
  • Hvad har du lyst til at lave og opdage sammen af NYE ting, altså noget vi ikke har brugt tid på sammen tidligere?
  • Hvad sker der i dit liv lige nu/for tiden, som virkelig betyder noget for dig?
  • Hvad er vores fælles mål? Med vores forhold. Skal vi justere dem, vi allerede har?
  • Tre ting, jeg sætter særlig stor pris på ved dig er + en ting, jeg gerne vil fortælle dig om mine behov, som jeg har opdaget er….

Hvis nogle af spørgsmålene lyder lige på kanten, så se det som en chance til at vokse. Hvis det er piece of cake, så velbekomme. Hvis det er standard-samtale i dit forhold, så skriv lige og fortæl, hvordan du gør…

God fornøjelse!

Thomas  

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!